Monday, March 30, 2015

Bolehkah Kembali Subur Setelah DUA KALI Keguguran..?

Berdasarkan pengalaman ct sendiri menjalani rawatan kesuburan dengan mengambil suntikan lucrin selama 6 bulan memang tak dapat dilupakan. Keinginan untuk menambah cahayamata kadang2 memberikan tekanan. Tambahan kesan suntikan lucrin akan menghentikan period untuk tempoh masa tertentu. Pesakit juga akan mengalami simptom2 menapous sebelum usia.. MENAKUTKAN!!
Antara gejala yg ct alami selepas suntikan lucrin seperti cepat letih, mood swing, kulit menjadi kering dan berkedut, hot flush, sakit tumit, pinggang hingga ke tulang belakang dan juga hubungan intim bersama suami merudum akibat f***j kekeringan.

Sejurus fasa rawatan lucrin dan simptom menapous berakhir, 5 bulan selepas itu ct kembali period dan kemudian disahkan hamil. Berita yg sgt mengujakan tetapi ct hanya sempat bertahan sehingga 12 minggu kehamilan dan berakhir dengan keguguran. Malahan selepas D&C keguguran pertama sekali lagi ct hamil, juga bertahan sehingga 12 minggu kehamilan sahaja dan berakhir dengan keguguran.

Dua kali pengalaman keguguran dan D&C, cukup mengajar ct bahawa hamil bukanlah segala2nya tetapi persediaan kesihatan sebelum hamil amatlah penting untuk dititikberatkan. Doktor Pakar Gynae Ipoh juga ada cakap mungkin ia lebih berkaitan ketidakstabilan hormon badan ct.

Tanpa menoleh ke belakang lg, fokus dulu ingin menimang cahayamata kini bertukar ingin meningkatkn tahap kesihatan diri.. meningkatkan stamina,, hilangkan rs cepat letih.. sakit2 tumit dan pinggang serta hubngan intim dengan suami.

Atas cadangan kawan ct mencuba set budget Kesihatan Dalaman Wanita Shaklee yg sgt istimewa. Belum lg ingin mencuba set kesuburan wanita memandang ct masih trauma keguguran pada masa tu.

Jom tengok keistimewaan set yg ct makan.. ESP, Alfalfa & Vitalea. Paling best.. rezeki Allah.. blom sempat ct habis 1 botol pon.. ct kini tgh sarat hamil & sedang menantikan kehadiran org baru dalam kehidupan kami.

Belian terus SET KESIHATAN DALAMAN WANITA.

Set Kesihatan Dalaman Wanita
Anda boleh terus membeli set ini dengan SHAKLEE tanpa melalui saya dengan lebih cepat dan mudah. Hanya perlu klik link pada gambar di atas.Hubungi saya untuk harga istimewa ataupun terus menjadi ahli serta dapatkan konsultasi eksklusif khusus buat pelanggan saya.
PM: https://www.facebook.com/messages/sitinurra77
Blog: http://celiksihat.blogspot.com/
Email: sitinurra77@gmail.com
SMS/WhatsApp: 019-5146495
COD Area: Bt Gajah, Siputeh, Tronoh, Sri IskandarNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...