Saturday, September 3, 2016

Bisa Tumit & Tapak Kaki di Pagi Hari Sehingga Jalan Terhencut-Hencut Hilang Dengan Suplemen Shaklee

Hari ni saya nak share pengalaman saya menhadapi masalah bisa-bisa tumit kaki sehingga saya berjalan terhencut-hencut dan menggunakan selipar tidur dalam rumah dan ketika di dapur. Saya berasa sangat-sangat stress dengan kesakitan ini yang turut menjejaskan lutut dan sakit pinggang di malam hari. Padahal umur saya ketika itu hanyalah baru 30an dan baru mempunyai 2 orang cahaya mata sahaja.


Sakit Tumit Kaki Di Pagi Hari Sehingga Terhencut-hencut Jalan
Pakai Selipar Tidur Walaupun Duduk Di Dapur

Kalau ditanya dengan para wanita boleh dikatakan rata-rata menghadapai masalah yang hampir sama iaitu sakit tumit kaki atau bisa tumit kaki atau sakit tapak kaki di awal pagi dan kesakitannya sehingga membuatkan seseorang berjalan terhencut-hencut menahan sakit. Memang tidak dinafikan tugas seorang wanita di alaf ini menuntut banyak tanggungjawab. Dialah seorang isteri kepada seorang suami, ibu kepada anak-anaknya yang perlu menguruskan rumahtangga, memasak membasuh, mengemas rumah. Dialah juga seorang pekerja kepada sebuah jabatan malah tak cukup dengan itu seorang wanita itu pula boleh membuat kerja berniaga sambilan bagi menambah pendapatan keluarga.

Makanya kesibukan dengan rutin-rutin harian ini menyebabkan ramai wanita mengabaikan penjagaan kesihatan diri, tidak cukup tidur yang berkualiti, makan ala kadar dan kerap memilih makanan segera yang kurang bernutrisi, menghadapi emosi yang tidak stabil akibat keletihan, stress, hormon tidak stabil, mood swing serta mudah marah-marah.

Kesannya seorang wanita itu dengan cepatnya mengalami kemerosotan kesihatan seawal usia 30an malahan tidak dapat memanfaatkan 'quality time' yang sepatutnya bersama insan-insan tersayang.

Mujurlah kesedaran awal untuk mengambil suplemen Shaklee memberikan perubahan baru pada kehidupan saya seterusnya. Tiada lagi bisa tumit kaki, tiada lagi lenguh-lenguh sakit pinggang, tiada lagi sakit lutut dan tiada lagi rasa stress dengan anak-anak dan rutin harian. Bye bye selipar tidur..

Inilah cerita saya..

UBAT BISA TUMIT KAKI

JANUARI 2016 (PUSINGAN BONUS)
TESTIMONI 057: SITI SHEIKH ABDULLAH

Bismillahirrahmanirrrahim
Salam buat semua.

Hai..! Saya Siti Noraini Sh Abdullah, ibu kepada 3 cahayamata hero2 ke semuanya. Inilah kisah saya..
Bisa tumit kaki asbab jatuh cintanya saya dengan Shaklee.!
Bisa tumit kaki..? Ye benar.. saya mengalami bisa tumit kaki selepas berhenti kerja pejabat & menjadi suri rumah sepenuh masa di ketika usia 30an.
.
Sebenarnye, memang satu kepuasan bila dapat menguruskan rumahtangga sendiri, mengasuh & melihat anak-anak sendiri membesar depan mata. Namun kerja-kerja rumah yang tak pernah habis-habis menyebabkan saya keletihan di penghujung hari.
.
Pada mulanya saya menyangka bisa tumit kaki saya mungkin disebabkan oleh kalah lantai jubin rumah yang sejuk. Oleh itu saya mengambil keputusan untuk memakai selipar getah sebagai alas kaki bagi menyelesaikan masalah dan mengimbangi sakit tumit kaki ni.. kemudian saya tambah dengan minum susu bagi memperkuat tulang yang pada hemat saya ia mungkin berkaitan tulang juga.. Sy tak pernah terlintas langsung untuk mengambil suplemen kerana saya cukup takut kesan buruk sembarangan suplemen.. Oleh itu saya cukup berhati-hati untuk memilih sebarang makanan tambahan!
.
Apabila saya mengalami keguguran dua kali berturut-turut pada tahun yang sama.. masalah bisa tumit kaki semakin mnjadi-jadi walaupun telah memakai alas kaki. Kesakitannya pula makin dirasai di sepanjang betis naik ke lutut dan terus ke pinggang. Kesannya saya jadi moody.. cepat nak marah kerana sakit & cepat letih. Lebih mengharukan lagi hubungan suami istri juga mnjadi dingin.
.
TAK BOLEH JADI..! Fikir saya, sesuatu mesti dilakukan demi keharmonian rumahtangga saya. Saya mula google berkaitan masalah saya & mencari jalan penyelesaian. Hasilnya.. menemukan saya dgn suplemen Shaklee pertama yang saya ambil iaitu ALFALFA & VITALEA melalui bekas rakan sekerja lama.. 😘😘 dari Tanjung Malim.
.
Saya memang sangat-sangat berpuas hati dgn suplemen ni.. tak habis pon sebotol saya makan.. bisa tumit kaki saya dapat diatasi. Mungkin kerana ALFALFA bersifat alkali berfungsi mendetoks toksin dalam badan, merawat dan memperbaiki dalaman saya akibat keguguran menjadikan saya hilang rasa bisa-bisa tapak kaki & tulang badan saya. VITALEA pula sangat-sangat membantu menambah tenaga kerana fungsinya telah melengkapkan keperluan nutrisi seharian saya.
.
Bestnye lagi.. setelah masalah-masalah saya diatasi.. tidak lama selepas itu saya kembali hamil. Malahan di sepanjang kehamilan saya.. walaupun bertambah berat badan, saya TIDAK LAGI MENGALAMI BISA2 TUMIT KAKI & LENGUH2 PINGGANG. Dan juga saya dapat tidur di malam hari dengan lenanya dengan tambahan suplemen OSTEMATRIX & ESP. Ternyata pilihan tepat suplemen mampu merubah warna kehidupan sehari-hari saya.
.
Syukur pada Allah atas kesihatan ini & anugerah yang tak terhingga. Alhamdulillah kerana menemukan saya dengan SHAKLEE. Tq Allah tq Shaklee!


Moral of the story, kalau kita berasa sakit tumit kaki, segeralah ikhtiar cari jalan penyelesaian. Janganlah berdiam dan bertahan kerana pengorbanan dan tanggungjawab seorang wanita itu adalah besar. Tiada salahnya untuk reward diri sendiri selepas berhempas pulas seharian bekerja untuk orang-orang tersayang dengan suplemen-suplemen yang baik lagi berkhasiat & nikmatilah kebahagian hidup dengan insan-insan tersayang dengan kesihatan yang baik.

Bagi yang ada mengalami masalah yang serupa seperti saya dan ingin dapatkan konsultasi bagi mengatasi masalah bisa tumit kaki, letih lesu dan sebagainya boleh hubungi saya seperti berikut. Saya sedia membantu anda.FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_n
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak Pengedar Shaklee Ipoh Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar Pengedar Shaklee Bandar U Pengedar Shaklee Bota

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...