Wednesday, March 8, 2017

10 FAKTA YANG PERLU ANDA TAHU TENTANG ANGGUR MUSCADINE DALAM VIVIX

10 fakta yang perlu anda tahu tentang anggur Muscadine. Anggur Muscadine adalah salah satu bahan ramuan utama dalam Vivix.

Vivix antioksida untuk sakit kencing manis (diabetes), kanser, strok, sendi arthritis, gout, darah tinggi, kolestrol, thyroid dan pelbagai penyakit.

🍇Tumbuh di kawasan PANAS & LEMBAP

Anggur muscadine tumbuh semulajadi ditempat yang panas dan lembab berlainan dengan anggur lain yang memerlukan tempat sejuk dan dingin.

Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik dan cahaya matahari yang kuat, ia mengandungi banyak resveraterol dan polifenol. Anggur muscadine adalah anggur yang jarang didapati dapat hidup dalam cuaca yang ekstrem. Semakin buah anggur terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resveraterol yang tinggi.
Vivix antioksida untuk sakit kencing manis (diabetes), kanser, strok, sendi arthritis, gout, darah tinggi, kolestrol, thyroid dan pelbagai penyakit.

🍇SAIZ SEBESAR BOLA GOLF

Ia dikenali sebagi super grapes kerana saiznya yang boleh membesar sebesar BOLA GOLF! Saiz yang lebih besar berbanding anggur biasa yang berdiameter sekitar 5cm atau seakan-akan sebiji buah plum.

🍇MEMPUNYAI KULIT YANG BESAR & KERAS

Anggur muscadine mempunyai kulit yang keras dan tebal berbeza dengan anggur biasa yang mempunyai kulit yang lembut dan nipis .

🍇BOLEH MELINDUNGI DIRI DARIPADA BAKTERIA & KULAT

Anggur muscadine tidak perlu di sembur dengan air dan bahan kimia  kerana anggur muscadine boleh menahan suhu panas dan mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus.

Hal ini kerana anggur ini mengandungi resveraterol yang merupakan phytoalexin di mana ia dihasilkan secara semulajadi oleh beberapa jenis tumbuhan apa diserang pathogen seperti bakteria dan fungi.

🍇 MEMPUNYAI 20 PASANG KROMOSOM

Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom , anggur muscadin mempunyai 20 pasang lebih 1 kromosom daripada biasa yang menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat dirinya apabila diserang serangga dan burung.

Kromosom tambahan inilah yang dipercayai membekalkan sejenis antipenuaan khas. Malah kandungan kompaun polifenol dalam buah anggur ini adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah. Ianya menyediakan lebih banyak faedah kepada kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan bersifat antioksidan yang tinggi.

🍇TIDAK MEMERLUKAN SEMBURAN RACUN PEROSAK

Bukan itu sahaja kerana ia merupakan satu-satunya anggur yang tidak memerlukan semburan racun perosak!!

🍇MEMPUNYAI ORAC PALING TINGGI

Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham , Massachusetts pada tahun 2003, anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity ) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji. 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding BLUEBERRIES

Vivix antioksida untuk sakit kencing manis (diabetes), kanser, strok, sendi arthritis, gout, darah tinggi, kolestrol, thyroid dan pelbagai penyakit.

🍇KAYA DENGAN ANTIOKSIDAN

Kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins(OPC). OPC dikatakan mempunyai kuasa antioksida yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.

🍇MENGANDUNGI RESVERATEROL 6X LEBIH TINGGI

Ia mempunyai kadar RESVERATROL  6x lebih tinggi dari anggur merah. 

🍇ANTIKANSER & ANTIRADANG

Ia satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid – antikanser dan antiradang.

🌹 Kalau anda nak tahu, sekilo buah anggur muscadine ni mencecah ratusan ringgit. Sebab tu la Vivix ni agak mahal harganya. Walau pun harganya mahal, masih ramai yang mengamalkannya kerana kesannya terhadap tubuh badan sangat SUPERB

Paling best, kini  tak perlu dah nak travel sampai ke US untuk mendapatkan pelbagai khasiat terbaik untuk kesihatan daripada anggur muscadine. Tapi dah boleh beli jer Vivix Shaklee sebab hanya dalam Vivix Shaklee sahaja ada anggur Muscadine. Lebih hebat lagi selain anggur Muscadine dalam Vivix ni juga terkandung Purple Carrot, Polygonum Cuspidatum dan European Elderberry menjadikan Vivix pilihan terbaik untuk mereka-mereka yang ingin meningkatkan kesihatan pada tahap optimum & melawan pelbagai penyakit kronik secara semulajadi.

Vivix antioksida untuk sakit kencing manis (diabetes), kanser, strok, sendi arthritis, gout, darah tinggi, kolestrol, thyroid dan pelbagai penyakit.

Sekiranya nak dapatkan 1 botol vivix secara trus credit online dan konsultasi eksklusif serta percuma dari saya boleh klik di SINI atau anda juga boleh dapatkan 2 botol Vivix pada harga yang lebih murah serta percuma keahlian & mendapat Cash Rebate pada bulan berikutnya, bolehlah hubungi saya di,

FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_shaklee
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak 
Pengedar Shaklee Ipoh 
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh 
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar 
Pengedar Shaklee Bandar U 
Pengedar Shaklee Bota

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...