Thursday, April 9, 2015

GLA Complex SHAKLEE Membantu Menstabilkan Hormon & Meningkatkan Kesuburan Wanita


GLA COMPLEX SHAKLEE
Oleh :Mai Md Saupi


Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu anda untuk cepat hamil?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantumelegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.Bagaimana GLA Complex membantu wanita yang ingin hamil cepat? GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan taksebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Disinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiubfalopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih berada di situ sampai hari ke-5. Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki  anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan dan kering itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.
Tips Cepat Hamil & Langkah Demi Langkah Dengan GLA

Pertama sekali saya nak ingatkan bahawa kita hanya berusaha.. Secara teorinya gamma linolenik acid dalam biji bunga borage dapat membantu pasangan yang ingin mendapatkan anak untuk senang hamil. Namun ia tetap berbalik kepada Yang Maha Kuasa.
Jadi sebelum berusaha ayuh kita berbanyak mengingati-Nya semoga dianugerahkan cahayamata idaman.
GLA Complex ini diambil oleh isteri, dan saya sarankan di samping GLA complex, isteri juga mengambil Set Kesuburan Shaklee (Vita Lea, B Complex, Vita-E), untuk persediaan sekiranya hamil. Vita Lea dan B Complex membekalkan asid folik yang cukup untuk bayi bagi mengelakkan kecacatan, seperti spina bifida.

Cara-cara pengambilan GLA untuk cepat hamil:

Ada 2 cara pengambilan GLA

A. Bagi kitaran haid tidak tetap
  1. Bagi mereka yg ingin hamil tetapi haid tidak teratur disarankan mengambil GLA 2bj setiap hari sehingga  haid menjadi teratur.
 B. Bagi kitaran haid adalah tetap
  1. Isteri hendaklah mengetahui kitaran haidnya. Samada yang normal 28 hari, atau 30 hari atau 36 hari dan sebagainya.
  2. Bahagikan hari kitaran haid kepada 2. katakan 28 hari, maka 28/2=14.
  3. Maka dianggarkan masa subur isteri itu adalah dalam hari ke-14 dari hari pertama haid, +/- 5 hari.
  4. Maka pengambilan GLA Complex dimulakan dari hari pertama haid hingga sehari sebelum hari subur. Dalam kes hari subur ke-14, maka GLA diambil sehingga hari ke-13.
  5. Pengambilan suplemen lain diteruskan seperti biasa.
  6. Sekiranya untuk cycle berikutnya isteri tidak mengalami kedatangan haid, kemungkinan besar sudah hamil.
  7. Jika tidak, ulangi proses tersebut.
Semoga berjaya!

Sekali lagi, kita berusaha dan bertawakal kepada Allah. Semoga semua pasangan suami isteri yang berhajatkan anak dari zuriat sendiri bakal menimangnya InshaAllah.


Hubungi saya untuk harga istimewa ataupun terus menjadi ahli serta dapatkan konsultasi eksklusif khusus buat pelanggan saya.
PM: https://www.facebook.com/messages/sitinurra77
Blog: http://celiksihat.blogspot.com/
Email: sitinurra77@gmail.com
SMS/WhatsApp: 019-5146495
COD Area: Bt Gajah, Siputeh, Tronoh, Sri Iskandar
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...